Culinary Trip through Europe

Erasmus + K2 “Culinary Trip through Europe”

Erasmus+ programmi rahastatud strateegilise koostöö projekt “Culinary Trip through Europe” pakub HKHK kokaeriala õpilastele ja -õpetajatele võimaluse kaasa rääkida erinevate uute toiduvalmistamistehnoloogiate teemadel ning üheskoos partnerriikidega parimad retseptid ka kaante vahele panna.

 

Projekti käigus keskendutakse järgmistele teemadele:

  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite toetudes Slow Food filosoofiale ning biloogilistele mitmekesisustele piirkonnas
  • Kuidas valmistada tervislikke traditsioonilisi toite keskendudes toidutalumatusele ja -alleriatele
  • Kuidas valmistada traditsioonilisi toite kasutades uusi tehnoloogiaid köögis (sous vide, core temperature, IT-controlled-preparation)
  • Kuidas valmistada erinevaid etnilisi toite arvesse võttes migratsiooni ja turismi (Halal, kosher ja india toit)

Projektikohtumistel, kus toimuvad ka praktilised workshop’id, osalevad HKHK õpilased ning toitlustuseriala õpetajad. Ühise toiudvalmistamise tulemusel valmib neljakeelne retseptiraamat.

Projekti peakoordinaator on Austria toitlustus- ja turismikool FBS Warmbad Villach ning partneriteks on Eesti, Soome ja Hispaania kutseõppeasutused.

Projekti kestvus on 01.september – 2016-31. mai 2018

Projekti HKHK poolne koordinaator on Heli Heimo, õpilasi juhendab Enna Kallasvee

Projekti tegevusi kajastab BLOGI “Culinary Trip through Europe” ja Facebook’i leht

Projekti käigus anti välja projekti workshop’ides läbi proovitud retseptide kogumik nii virtuaalselt kui ka paberkandjal COOKERY BOOK

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram