Kokk (kutseõpe)

Soovin avaldust esitada

Õppeliik: 4. taseme kutseõpe, esmaõpe

Nõuded alustamiseks: põhiharidus

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine

Õppeaeg: 2 aastat

Õppekorraldus: tsükliõpe 2 korda kuus T-K

Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Kirjeldus

Põhiõpingute moodulid:

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • Karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
  • Toitlustamise alused
  • Töökorralduse alused
  • Teeninduse alused
  • Abikoka praktiline töö
  • Toiduvalmistamine
  • Töö planeerimine ja korraldamine
  • Restorani teenindus
  • Abikoka praktika
  • Praktika
  • Koka lõpueksam

Valikõpingute moodulid:

  • Eritoitlustus
  • Catering teenindus
  • Restorani töökorraldus
  • Restorani praktika
  • Peoteenindus
  • Rahvus- ja regionaalköögid
  • Joogiõpetus
  • Veiniõpetus
  • Etikett
  • Eriala toetav inglise keel
  • Pagari- ja kondiitritehnoloogia
  • Prantsuse keel

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli värskelt uuenenud õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.
Praktikad: Nii I kui ka II õppeaastal toimub 14-nädalane kokapraktika toitlustusettevõttes Eestis või välismaal. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.
Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokk või Kelner, tase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Edasiõppimise võimalused: Õpinguid on võimalik jätkata kõrgkoolis või keskhariduse baasil kutseõppeerialadel, Haapsalu Kutsehariduskeskuses  Toitlustuskorralduse, tase 5 õppekaval.

Õppekava

Õppekeskkond

Video

Välispraktikablogid Trühvleid sigadele Ikka rohkem võid. Tasa ja targu tähtede poole, Avasta, naudi, kokka – minu kuu Prantsusmaal

HKHK TOIT Facebookis