HKHK kokad võistlesid kalahakklihast toitude valmistamises

Laupäeval, 18. mail toimus Pusku külas kunagises Lääne Kaluri puhkebaasis tõeline kalahakkliha taassünd. Mõnusalt hubaseks renoveeritud Pusku turismitalu köögis ja saalis valmisid maitsvad road.

Haapsalu Kutsehariduskeskuse noorkokad ja õpetaja Aili Tervonen, Kiviküla külavanem Katrin Päevakene ja Nurme bistroo peakokk Demo Kaev (nii Katrin kui ka Demo on HKHK vilistlased) valmistasid toite kohalikust kalahakklihast, kaladeks koger ja nurg. Võisteldi kalavorsti, kalahakklihatoitude- ja fantaasiavoorus.

Toite hindas nii asjatundjatest kokku pandud žürii kui ka rahvas. Põnevust jagus, kuna hindamise lõpuni jäi saladuseks valmistaja.

Võistlus oli väga tasavägine ja ka. Siiski noppis kogenud kokk Demo parima fantaasiatoote ja parima hakklihatoote tiitli ja viis koju ka parima kalatoote tiitli.

Parima vorstitoote tiitel läks noorkokkadele Robert Rain Loigule ja Sven Pulleritsile. Tunnustuse sai ka Mattias Ristmägi, Alex-Sander Nõmbergi ja Joonas Voosalu valmistatud kogrevõie, mis sisaldas värskeid kuusevõrseid.

Palju õnne võitjatele!

Fotogalerii Facebookis.