Kohvijookide valmistamise koolitus toitlustusettevõtte töötajatele

Koolitaja Paap Pihelgas
Koolitaja Kaire Raba

Registreerin koolitusele

Koolituse maht: 20 akadeemilist tundi, millele lisandub 6 tundi iseseisvat tööd

Õppekavarühm: kokandus

Koolituse läbiviimise koht: Grand Holm Marina restoran, Westmeri 3, Haapsalu

Koolituse läbiviimise aeg: 8., 9. mai ja 15., 16. mai, kell 17:00-21:00

Koolitajad on Paap Pihelgas ja Kaire Raba. Paap lõpetas HKHK-s koka eriala 2008. a. ja omab koka kutsekvalifikatsiooni. Juba kooli ajal oli Paap edukas mitmetel kutsevõistlustel,  nt pälvis hõbemedali Iirimaal toimunud toitlustuse ja teeninduse võistlustel ning kolmanda koha vabariiklikel kokkade kutsevõistlusel. Eesti Baristade Meistrivõistlustel saavutas Paap Pihelgas Eesti Meister 2011 tiitli ja osales ka Euroopa Meistrivõistlustel. Ta on töötanud Eesti parimates restoranides teenindajana, hetkel tunneb suurt huvi baarinduse vastu ja koolitab ennast sellel teemal. Paap tõi 2017. aastal turule oma kohvibrändi. Grand Holm Marina restorani barista, joogikaardi koostaja ja teenindusjuht. Kaire on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli (1995) toitlustusettevõtte juhtimise ja töökorraldamise erialal ja on keemiateaduskonna lõpetanud insener-tehnoloog toitlustusvaldkonnas. Ta on Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu  koolitus-  hindamiskomisjonide liige (2010). Restoran Grand Holm Marina projektijuht-restorani käivitaja. Koolitus- ja konsultatsioonifirma KR Food Consult OÜ juht.

Sihtrühm: toitlustusettevõtte töötajatele ja teenindusvaldkonna töötajad, kes puutuvad kokku kohvi valmistamise ja  serveerimisega.

Näiteks: Teenindajad, teenindusjuhid, toitlustusjuhid nii statsionaarsetes kui hooajalistes toitlustusettevõtetes (sh 50 + vanuses), hommikusöögilaua teenindajad jt.

Õppe alustamise nõuded: soovituslik tööalane kokkupuude toitlustusvaldkonnaga.

Eesmärk ja õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija

  • Tunneb ja teab  kohvi ajalugu ning erinevad jahvatuse ja kohvivalmistusviise.
  • Valmistab erinevaid kohvijooke ja serveerib neid, kasutades Latte art‘i

Kursuse teemad on täpsemalt õppekavas:

  • Kohvi ajalugu ja levimine maailmas
  • Kohvi erinevad röstimistehnoloogiad
  • Erinevad jahvatused ja kohvivalmistusviisid
  • Kohvijookide tehniline ülevaade
  • Piimavahu valmistamine
  • Piimavalamise tehnikad
  • Latte art
  • Kohvi serveerimine
  • Erinevad kohvi valmistusviisid

Grupi suurus: 8 inimest

Koolitusel osalemiseks on vaja registreeruda läbi kodulehe. Registreerumisel palume tutvuda HKHK täiskasvanute koolituskursuste korraldamise eeskirjagaTasuta kursustele saamiseks tuleb täita elektrooniline registreerimisvorm õppeinfosüsteemis, kus saab kirjeldada koolitusvajadust ja motivatsiooni. Programmi sihtgrupiks on erialase hariduseta ja keskhariduseta täiskasvanud ning tööealine elanikkond (vanuses 50+). Õppele ei saa me võtta tasemeõppes õppijaid! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning põhjendus. Teiega võetakse ühendust.

Kursuse on tellinud Haridus- ja Teadusministeerium, kursuse toimumist finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine“.

Registreerin koolitusele