Silver Teeääre “Kokapoisist peakokaks”

silver2Kui Silver Teeääre (23) veel põhikoolis õppis, ei kuulunud õppimine tema lemmiktegevuste hulka. Seega oli kooli lõpetamisel selge, et noormees gümnaasiumis ei jätka ning peab valima kutsekooli. Kindel oli ka see, et ehitajaks noormees saada ei soovi – nii jäigi tema teiseks valikuks kokaeriala. Kõigepealt proovis Silver sisse saada Pärnu kutsekooli, kuid jäi konkursiga välja.

Huvi eriala vastu tekkis kokana töötades

Ja ei jäänudki Haapsalu poisil muud valikut, kui asuda õppima Taebla Kutsekeskkooli, mille maine polnud tol ajal eriti kõrge. Esimese aasta käis Silver Taeblas koolis hambad risti – ei meeldinud kool, ei eriala, ei õppimine. Tõsist huvi hakkas koka eriala pakkuma alles teise kursuse suvel, kui kolmeks kuuks sai töökohaks suverestoran Grand Holm Marina Haapsalus. Kokatööd tuli seal teha hommikust õhtuni ja sealt tuli ka esimene tõsisem töökogemus.

Edasi läks juba aga nagu lepase reega – kokaõpingud nüüdseks Uuemõisa kolinud Haapsalu Kutsehariduskeskuses, praktikad tunnustatud restoranides Pegasus ja Ribe (2011.a. „Hõbelusika“ nominent) Tallinnas, töö Carmen Cateringis ning restoranis Postipoiss Pärnus. Kooliaega jäid ka auhinnalised kohad koolis ja vabariiklikel kutsevõistlustel . Võistluste edu jätkus samuti peale kooli – kahel korral võistles Silver Toidumessi raames aasta koka võistlustel, pääsedes jõudu proovima finaali kaheksa Eesti tublima tegevkokaga.

Oma kooliajast peab Silver üheks olulisemaks tunnustuseks kokaõpetaja Malle Petersoni poolt lõpuaktusel kingitud roosi, mille ta igal aastal kingib ühele õpilasele, kes teeb kooliajal kokana läbi kõige suurema arengu.

Kokapoisist peakokaks

Peale kooli lõpetamist töötas Silver pool aastat toitlustusfirmas Carmen Catering. Siis tõi elu teda tagasi kodulinna Haapsallu, kus ta asus kokana 2 aastaks tööle restoranis Bergfeldt. Sel ajal jõudis noormees ka arusaamisele, et vajab oma ellu midagi uut, millega oma kokaoskusi edasi arendada. Uueks töökohaks sai restoran Platz Tallinnas, kus ta on tänaseks töötanud 2,5 aastat. Restoranis on 100 kohta, kuhu lisanduvad suvel veel 100 kohta terrassil. 2011.aasta septembrist on Silver restorani Platz peakokk. Peakokana arendab Silver ennast vabal ajal ja kogub uusi oskusi restoranis Bordoo (Fine Dining III koht 2011 Eesti 50 parima restorani järjestuses).

Restorani Platz iseloomustab sõbralik ja professionaalne teenindus ning kohalik, Eesti köök. Toitu saab kirjeldada kui hooajalisel toormel põhinevat, lihtsat ja kergesti nauditavat. Platz`i a la carte, ehk valikmenüü ja esmaspäevast reedeni serveeritavad lõuna eripakkumised, toovad meelde möödunud aga meeldivaid, hinge kosutavaid mälestusi.

Koka tööd peab Silver väga huvitavaks ning kavatseb sel alal jätkata. Mõtteks on saanud enne kolmekümnendat eluaastat, kui erinevaid töökogemusi juba piisavalt on kogutud, oma toitlustusettevõtte loomine. Ja võõras pole ka mõte, et teha seda just oma kodulinnas Haapsalus.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram