Täienduskoolitus kokkadele. Riisi- ja teiste tangainetest roogade valmistamine

Registreerin koolitusele

KOOLITUSGRUPP ON KOMPLEKTEERITUD

kokandus
Koolitaja Tiina Sootalu

Koolituse maht: 40 akadeemilist tundi

Õppekavarühm: kokandus

Koolituse läbiviimise koht: Ehitajate tee 3, Uuemõisa. Õppeköök 123. Köögis on olemas kõik õppeks vajalikud vahendid. Õppeköögis on vahetusjalatsid kohustuslikud.

Koolituse läbiviimise aeg: 24. september kuni 5. november, kell 17:00-21:00 ( õpe toimub 5 akad tundi korraga. 24. september ja 6., 8., 15., 20., 22.oktoober ja 3. ning 5. november)

Koolitaja on Tiina Sootalu. Tiina on HKHK kokanduse kutseõpetaja, ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika eriala ja töötab kutseõpetaja HKHK-s alates 2005. aastast. Ta on kutsekvalifikatsiooni eksamikomisjoni liige alates 2009. aastast. Tiinal on kokk tase 4 kutsekvalifikatsioon.

Sihtrühm: abikokad, kokad või teised erialase tasemehariduseta toitlustusteeninduses töötavad täiskasvanud, kes soovivad toiduvalmistamise valdkonnas oma teadmisi ning oskusi täiendada ja parandada. Aga ka erialaste oskusteta inimesed, kes soovivad töötada toitlustusettevõttes (sh nt hooajaliselt või ka osalise koormusega) või saada täiendavaid tööalaseid teadmisi.

Õppe alustamise nõuded: soovitav on seos toitlustusvaldkonnaga.

Eesmärk ja õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija

  • Valib erinevate riisi liikide ja tangainete vahel ja kasutada neid menüü koostamisel ja toidukordade planeerimisel
  • Valmistab toiduvalmistamise põhitehnoloogiaid kasutades, kvaliteedi ja toiduhügieeni nõuetele vastavaid toite  erinevatest riisi liikidest ja tangainetest
  • Serveerib toidud, lähtudes toitude serveerimise tõdedest ja kasutades loovust

Kursuse teemad on täpsemalt õppekavas

  • Pikateralisest (basmati, jasmiini) riisi ja sobivate lisandite valmistamine
  • Ümarateralisest (pudru-, risoto-, jaapani riisist roogade valmistamine)
  • Täistera riisist roogade valmistamine
  • Kaera, nisu, rukki täistera tangainesest roogade valmistamine
  • Toortatrast roogade valmistamine
  • Bulgurist, quinoast, hirsist ja maisist roogade valmistamine
  • Tangainetest magustoitude valmistamine

Grupi suurus: 12 inimest

Koolitusel osalemiseks on vaja registreeruda läbi kodulehe. Registreerumisel palume tutvuda HKHK täiskasvanute koolituskursuste korraldamise eeskirjaga. Tasuta kursustele saamiseks tuleb täita elektrooniline registreerimisvorm õppeinfosüsteemis, kus saab kirjeldada koolitusvajadust ja motivatsiooni. Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning põhjendus. Teiega võetakse ühendust. Kursuse toimumist finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine“.

Registreerin koolitusele

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram