Koka täienduskoolitus – linnuliha eeltöötlemine ja roogade valmistamise

Registreerin koolitusele

Koolitaja Demo Kaev

Koolituse maht: 30 akadeemilist tundi

Õppekavarühm: kokandus

Koolituse läbiviimise koht: Ehitajate tee 3, Uuemõisa, Haapsalu. Õppeköök 123

Koolituse läbiviimise aeg: 02.10 – 17.10.19 (K, N), kell 17:00-21:00

Koolitajad on Kaire Raba ja Demo Kaev. Kaire Raba on lõpetanud  (1995) toitlustusettevõtte juhtimise ja töökorraldamise erialal ja keemiateaduskonna lõpetanud insener-tehnoloog toitlustusvaldkonnas. Ta on Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu  koolitus-  hindamiskomisjonide liige (2010). Restoran Grand Holm Marina projektijuht- restorani käivitaja. Koolitus- ja konsultatsioonifirma KR Food Consult OÜ juht.

Koolitaja Kaire Raba

Demo Kaev  lõpetas HKHK-s koka eriala 2007. aastal ja omab koka kutsekvalifikatsiooni. Demo on olnud kokk terve oma tööelu, on töötanud väga erinevates toitlustussektorites – olnud restoranides kokk, aidanud välja töötada kalatööstust ja pidanud ise kohvikuid ning restorani. Osalenud mitmetel kutsevõistlustel  ja saanud esimese koha vabariiklikel noorkokkade kutsevõistlusel. Ta on töötanud paljudest tuntud Eesti restoranides kokana ja täiendanud ennast Itaalias Milanaos, töötades maailmakuulsa peakoka Paolo Sari käe all.

Sihtrühm: abikokad, kokad või teised erialase tasemehariduseta toitlustusteeninduses töötavad täiskasvanud, kes soovivad toiduvalmistamise valdkonnas oma teadmisi ning oskusi täiendada ja parandada. Aga ka erialaste oskusteta inimesed, kes soovivad töötada toitlustusettevõttes (sh nt hooajaliselt või ka osalise koormusega) või saada täiendavaid tööalaseid teadmisi.

Õppe alustamise nõuded: soovitav on seos toitlustusvaldkonnaga.

Eesmärk ja õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija

  • oskab valida erinevate linnuliha liikide vahel ja kasutada neid menüü koostamisel ja toidukordade planeerimisel;
  • valmistab toiduvalmistamise põhitehnoloogiaid kasutades, kvaliteedi ja toiduhügieeni nõuetele vastavaid roogasid linnulihast;
  • serveerib toidud, lähtudes toitude serveerimise põhialustest ja kasutades loovust ning analüüsib erinevate toodete kvaliteeti leides vead ja nende tekkimise põhjused.

Kursuse teemad on täpsemalt õppekavas

  • Kanaliha, kalkuniliha, pardiliha, vutiliha ning neile sobivad lisandid
  • Lindude eeltöötlemine, maitsestamine
  • Lindude õige tükeldamine: mis tükid milliseks toiduks sobivad ja kuidas peaks neid töötlema ning küpsetama
  • Terve linnu küpsetamine
  • Linnuliha puljongid, röstimine, marineerimine, hautamine, grillimine, vinnutamine

Grupi suurus: 12 inimest

Koolitusel osalemiseks on vaja registreeruda läbi kodulehe. Registreerumisel palume tutvuda HKHK täiskasvanute koolituskursuste korraldamise eeskirjagaTasuta kursustele saamiseks tuleb täita elektrooniline registreerimisvorm õppeinfosüsteemis, kus saab kirjeldada koolitusvajadust ja motivatsiooni. Programmi sihtgrupiks on erialase hariduseta ja keskhariduseta täiskasvanud ning tööealine elanikkond (vanuses 50+). Õppele ei saa me võtta tasemeõppes õppijaid. Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning põhjendus. Teiega võetakse ühendust.

Kursuse on tellinud Haridus- ja Teadusministeerium, kursuse toimumist finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine“.

Registreerin koolitusele